"Een glaasje water, my Dear?"
Door: Cees Sleven
Blijf op de hoogte en volg Cees
02 November 2012 | Duitsland, Gutenacker
Ik loop het pad voorzichtig vanwege de vele losse stenen onder de deken van herfstbladeren. Op het hoogste punt beklim ik de uitkijktoren. Hier blaast de huilende wind de bladeren in mijn gezicht waardoor ik maar even kan blijven, om daarna weer aan de afdaling te beginnen.
Na terugkomst in de late namiddag zal zich het ritueel van het bronwater herhalen. Op de klanken van het orkest 7 glazen in de morgen en 7 glazen in de middag, op doktersadvies nog aangevuld met pastilles die de zuivere mineralen bevatten. Gewoon in de mond laten smelten. Lekker is anders… O, wat zal ik een moeite hebben om bij het avondeten het doktersadvies om mij te matigen niet in de wind te slaan!
Die maaltijd gebruik ik in de Burghof, terug in Gutenacker. Hertenragout met huisgemaakte Spätzles. De dokter weet me hier toch niet te vinden… Ik lees aan tafel in het dagboek van Dostojewski over de heilzaamheid van de kuur, zijn bewondering voor de hardwerkende dienstmeisjes en natuurlijk over de schoonheid van het landschap: “Wat is Zwitserland, wat is de Wartburg in vergelijking met dit laatste stukje van de route naar Ems? …Het stadje Ems ligt in een diep ravijn tussen beboste heuvels… Tegen de rotsen (de schilderachtigste ter wereld) is het stadje gelegen. Er zijn wandelpromenades en parken – en alles is er even lieflijk.”
Interessante man die Dostojewski, zou toch eens wat meer van hem moeten lezen…
Aan de tafel tegenover mij heerst grote vrolijkheid. Een hele familie is uit eten. Opa, oma en diverse kinderen met aanhang. En ook twee hele kleintjes die het onbetwiste middelpunt van het gezelschap zijn. In de armen en op schoot bij opa en oma terwijl de anderen zich kostelijk amuseren. Opa werpt mij een trotse blik toe.
En opeens verlang ik vreselijk naar huis…
03 November 2012 - 08:46
Greet En Piet:
Wederom weer genoten van je prachtige verhaal, ook de foto`s zijn weer fantastisch.
Fijn dat we hebben mogen meereizen en jammer dat het weer zo snel voorbij gaat.
Welkom thuis.
Groetjes greet en Piet -
03 November 2012 - 15:23
Paul Lans:
Cees,
Geweldig verhaal en dito foto's. Ik ga straks ook aan het bronwater, ietwat gelig van kleur met een witte kraag. Dat schijnt ook wonderen te kunnen doen voor de mensch.
Paulus -
03 November 2012 - 19:30
Petra Lans:
Wow Cees wederom een mooi verhaal, ja en als je dan een famillie gezellig bij elkaar ziet zitten kan ik me voorstellen dat je naar huis wilt!!!
Wat een schitterend gebied!!! Hele mooie foto's. -
03 November 2012 - 21:10
Ruud:
Cees,
Met veel plezier heb ik je reis al lezende meebeleefd. Ik berijp dat je er zelf ook van genoten hebt. Nu maar weer plannen maken voor je volgende meerdaagse uitstapje.
Groeten,.
Ruud